רוצים לדעת איך לשטוף פירות וירקות באופן הנכון לטובת חיטוי מפני נגיפים לדוגמת וירוס COVID-19? עם אילו חומרים מחטאים פירות וירקות? ומה עלול לקרות אם לא נשטוף? ריכזנו את התשובות לכך כאן.
למה צריך לשטוף את הפירות והירקות?
חשוב לדעת איך לשטוף פירות וירקות במיוחד בימים אלו שהעולם נלחם נגד הקורונה וכולנו עסוקים בפעולות חיטוי שונות ובענייני תזונה בריאה כאשר אנו נמצאים הרבה בבית, אנו אוכלים אותם מידי יום וחשוב שבאכילתם לא יחדרו לגופנו נגיפים.
האם הפירות או הירקות ואתם אנו מביאים מהסופר מגיעים מזוהמים?
כל הפירות והירקות המגיעים לרשתות השיווק עוברים תהליך של שטיפה ובקרת איכות לפי תקנים/כללים של משרד הבריאות, אולם לאחר הגעתם לסופרים הם עוברים מגע נוסף ש צוות החנות והקונים השונים, שנוגעים וממששים כמו כולנו.
טוב אז איך לשטוף פירות וירקות?
הבאנו לכם מספר כללים וטיפים לשטיפה נכונה ויעילה להימנעות מוירוס קורונה ווירוסים אחרים.
- פירות וירקות יש לשטוף במים (מי ברז רגילים) עד להסרת הלכלוך הנראה בעין.
- את הירק/הפרי יש לייבש באמצעות במגבת/מטלית נקייה.
- את הפירות והירקות שאנו אוכלים רק לאחר קילוף כגון: אבטיחים, קווי, אבוקדו וכו' יש לשטוף לפני הקילוף במטרה לצמצם חדירה של חיידקים לתוך פנים הפרי/הירק בזמן החיתוך הקילוף עצמו.
- אין להשתמש בסבון לצורך ביצוע השטיפה, במיוחד לא סבון כלים. סבון אינו משפר החיטוי והשטיפה ויתרה מכך, שאריות של חומר הסבון עלולות להישאר על גבי הפירות והירקות.
הדרך הטובה והמומלצת ביותר מושגת היא בשטיפה עם מים ושפשוף עם הידיים.